Opbouwen Ventus onder cumulusrijke lucht

Het opbouwen van de Ventus 2CT. Wie kent niet die sterke verhalen over die super dagen die onbenut bleven omdat er eerst nog van alles geregeld moest worden? Om te bewijzen dat die verhalen niet allemaal sterke verhalen zijn, plaats ik deze foto. Deze dag werd twee maal een FAI 1000 km driehoek gevlogen. Weliswaar was de thermiek niet erg sterk, maar hield wel lang genoeg aan.

Luierende hond voor container met zweefvliegtuigen

De hond van één van de Afrikaanse helpers voor en in de schaduw van de container met zweefvliegtuigen. Hij houdt het opbouwen scherp in de gaten! Het laatste jaar bleek het dier zoveel teken met de daar aan verwante infecties te hebben, dat hij dreigde te sterven. De eigenaar had geen geld voor de dierenarts, zodat er onder de zweefvliegers een inzameling werd gehouden. Nu gaat het, na uitgebreide medische behandeling, weer redelijk goed met hem.

Computerje in horloge vorm meet zuurstofverzadiging van het bloed

Dit handige computertje meet de zuurstof verzadiging van het bloed. Het heeft ook een logfunctie, zodat na afloop van de vlucht kan worden nagegaan hoe deze grootheid tijdens het vliegen is veranderd. Ook een alarmfuctie is aanwezig, die hopelijk voordat iemand buiten westen raakt nog aan de bel trekt. Ze zijn voor niet al te veel geld te koop bij oa. Kees Hordijk.