Twee mannen dichtten in stromende regen een lek

De man van Susan, druk in de weer tijdens de hevige regenval van de laatste dagen. We hadden in huis al weer twee lekken en Brigitte was met vele handdoeken en pannetjes in de weer om alles zo droog megelijk te houden.

Rudolf en Brigitte in gesprek naast de JS3

Rudolf, de man die zo onfortuinlijk een dag of tien geleden naast het vliegveld landde, kwam even m'n instrumenten bewonderen. We hadden het over de grote snelheidmeter, die hij eigenlijk ook had willen hebben. Die kleine die Rudolf en vele anderen hebben is eigenlijk toch wel wat te klein. De laatste vlucht miste ik bij zwak stijgen toch wel heel erg mijn mechanische Bohli variometer. Misschien is het een questie van wennen, maar voorlopig heb ik het idee dat die aanwijzing wat eerlijker is en vooral bij zwak weer betere informatie geeft.

Wolkenband langs baan 33-15 te Gariepdam

Een wolkenband naast het vliegveld op 12 december. Het ziet er goed uit, maar de basis slechts 700m GND. Holger kwam teleurgesteld terug en startte een paar uur later. Helaas hield het ook vroeg weer op, zodat de meesten inclusief ik zelf, op de motor terug kwamen.

Oppompbaar tankje van 5 liter naaste de staart van de JS3

Het vullen van het staartwater met een handig oppompbaar tankje. Een paar slagen pompen zijn genoeg om de staarttank te vullen. Gelukkig hebben we hier in Gariepdam ook onze watermeters paraat, waardoor het vullen van de vleugels een stuk confortabeler en nauwkeuriger verloopt.

Aanhangerkoppeling met slot

Voor het geval een één of andere autochtoon een paar platen aluminium nodig heeft, heb ik voor de zekerheid een aanhangerslot besteld. Bij de winkel wisten ze niet waar ik het over had, dus maakte ik deze foto van het slot van mijn buurman.