het tipwiel plus compressor en naastliggend ventiel

Het is weer zover. Tipwielen zijn altijd lek, zelfs voordat ze uit de fabriek komen. Deze stelling is hier weer bevestigd. Het was dit keer niet het bandje, maar het ventiel. Gelukkig was alles snel verholpen, want ik heb een doosje vol reserveventielen en de bijbehorende sleuteltjes om ze te vervangen. Op de foto ligt de boosdoener tussen het bandje en de tang op de stenen.

Twee geldautomaten met biefje "out of order"

Zolang we in Gariep zijn, en dat is alweer een week, is er nog geen geldautomaat bruikbaar. Dat hebben ze volledig bereikt zonder ook maar één plofkraak.

Brigitte staat buiten de auto voor de baan de startplaats te bekijken

17 december. Brigitte ergert zich wild aan de aan de kop van de baan staande zweefvliegers, die er eindeloos over doen om te starten. Het nadeel is dat we daardoor 20 minuten lang niet naar de startplaats kunnen en op de intersectie moeten blijven wachten. Achter ons windt iemand zich zo op dat hij besluit om de andere baan te gebruiken. Zelf zit ik er niet mee, want vroeg starten heeft voor mij vandaag sowieso geen zin.

Drankschap in de supermarkt met tekst: geen alcoholverkoop op 
zon en christelijke feestdagen

Grappige regels hier voor wat betreft verkoop van alcohol houdende dranken. Geen verkoop op zon en christelijke feestdagen. Dat zou toch een klap voor de economie betekenen als ze dat in Europa ook zouden doen.