Straalmotor steekt half uit de romp

De straalmotor in half uitgeklapte toestand. "Maintenance mode" heet dat in goed Nederlands. Op deze manier gaan de deurtjes van het motorruim niet dicht en dat is o.a. nodig om te kunnen tanken. Het boek moest er aan te pas komen hoe dat tanken gedaan kon worden. Helaas, het lukte niet om de vulslang op de nippel in de kist aan te sluiten. Een andere blijde JS3 eigenaar bracht uitkomst. Je moet eerst het stangetje dat de deurtjes bedient los maken anders zit dat de vulslang in de weg.

Het instrumentenbord

Het moderne instrumentenbord. Eigenlijk ben ik meer een klokken dan beeldschermman. Het zal even wennen zijn, maar wie weet ben ik over een weekje wel helemaal om! Het board was wel te klein voor alle wensen dus ik moest helaas wegstrepen.

Een sulkie met kenteken

Deze sulkie staat naast ons onderkomen. Het is en blijft een vervoermiddel in Afrika en dan heb je een kentekenplaat nodig. Al was het alleen maar voor de speed traps..

Motorruim met motor en deurtjes ligt in het gras

Geen crash of andere narigheid, maar gewoon een inspectie. Het uitbouwen van het hele motorcompartement inclusief de motor zelf lijkt simpel. Ze waren er in ieder geval snel mee klaar.