Berg naast het vliegveld

Het heeft weer gebrand naast het vliegveld. Het zwarte gedeelte van de berg is geen schaduw maar de verkoolde resten van de vegetatie.

Brigitte trekt de Ventus zijn hoezen aan.

Na de geslaagde recordvlucht op de vijfhonderd kilometer retour, zijn de OLC jongens nog druk aan het vliegen. Wij pakken de kist in en gaan naar ons gezellige terasje bij Greendoors.

Brigitte moet emmer en hoed vasthouden voor de wind

We zijn de dertiende januari er vroeg bij. Er staat een duizend retour op het programma. Brigitte moet hoed en emmer in bescherming nemen tegen de straffe wind die er op dat moment staat

Bordje met Afrikaanse en engelse tekst

Het blijft een grappig taaltje dat Afrikaans. Dit bordje hangt in Norvals Pont bij het beroemde hotel met bar.

werktafel

Het verslag is zo lang geworden dat ik wat foto's te kort kom. Vandaar deze van mijn werktafel. Het lijkt een chaos, is het misschien ook wel, maar het is wel georganiseerd.

Aantal doosjes snuiftabak

Als we weer een keer in Duitsland zijn, dan kan ik een kroegje een groot plezier doen met exotische snuiftabak Vorig jaar had ik uit Norvals Pont ook al een stang/slof meegenomen, maar die vond zo een gretige aftrek, dat we dit jaar de actie herhalen..

Twee zweefvliegers op het terras van Gariepdam

Het gebruikelijke wachten tot de thermiek smorgens begint. Waar zullen we vandaag heengaan

Huis met hek en uitrijdende auto

Het gebruikelijke ochtend ritueel. Ik maak het schuifhek open en Brigitte rijdt de auto de weg op. We hebben het huisje al drie jaar maar er is veel veranderd. Susan heeft het omgeturnd in een heuse vesting met muur en een hoog hek dat iedere nacht op slot gaat.