Cumulonimbus bouwd snel op

16 januari. Een half uur geleden nog geen wolkje aan de lucht. In razend tempo bouwen zich rond het veld onweerbuien op.

Apotheker zoekt in zijn voorraad

Het veerpennetje, dat mijn horlogebandje aan het klokje bevestigt, was gebroken. De hardware store in Gariepdam had die dingen niet, maar wist wel haarfijn te vertellen dat de apotheek in Colesberg ze verkocht. We moesten toch nog een keer naar Colesberg dus vandaag (slecht zweefvliegweer), de 17e januari, stonden we dan voor de balie van de apotheker, die met een engelengeduld en een pincet, uit een berg van dergelijke pennetjes de juiste maat stond te zoeken. De foto nam ik in eerste instantie voor het bordje op de kassa. Na een kwartiertje zoeken had ik dan twee passende pennetjes en een rekening van 5 rand (33 cent). Moet je in Europa niet proberen

Briggite wacht bij Greendoors op een bestelling

We hadden niet veel zin meer om uit te gaan eten, zodat we bij Greendoors een piza afhaalden en het thuis gezellig maakten. De horde toeristen is weer naar huis en dat bevalt wel. Het is me nog steeds niet duidelijk waarom mensen babys en kleuters meenemen naar een restaurant. Horen en zien vergaat je en een gesprek is nauwelijks mogelijk om dat je midden in een kinderspeeltuin zit.

ASH25 met draaiende motor achter het sleepvliegtuig

Deze foto is uit de cockpit van mijn vliegtuig genomen. De ASH25 heeft een motor die de kist in deze hitte nauwelijks van de baan krijgt. De laatste start zag er niet bepaald riant uit, zodat ze besloten vandaag ook het sleepvliegtuig te gebruiken. Eenmaal op 100 meter gaat de ASH op eigen kracht verder, dus ik hoefde niet lang op de sleper te wachten.

Het vliegtuig achter de auto met grote plassen water er onder.

Na in de stromende regen geland te zijn, hangt de kist dan na wat vertraging achter de auto

Onweersvoorspelling

Was het vandaag 18 januari al erg onweersachtig. Voor morgen, de 19e, lijkt heel zuidAfrika de klos. Weinig kans op vliegen helaas.