Meetbuis voor statische en TE druk

Jammer dat er nooit eens iets zonder problemen kan gaan. Wie neemt er een reserve TE buis mee? Ik helaas niet. Geen idee aarom dit is afgebroken, of op de las is losgegaan. Het enige dat we weten is, dat hij heel was toen ik ging vliegen en dat het één van de pootjes ontbrak toen we hem na het parkeren van het vliegtuig wilden opbergen. Een probleempje van 400 Euro, maar het vervelende is dat ik nu met een kreupele variometer moet vliegen. We hebben het ontstane gat afgeplakt en het nog functionerende deel geeft nog een werkbaar resultaat.

Luchtfoto diamandmijn Potfontein

Het eerste keerpunt bij Potfontein. (400km driehoek) Het grote gat in de grond blijkt een diamandmijn te zijn. Ik zocht het na de vlucht op op internet. Even was ik bang dat Brigitte het me kwalijk zou nemen dat ik niet even geland was om wat souvenirs mee te nemen. Maar dat viel mee. Ze houdt niet van diamanten zei zij..

Ooievaar langs de wegkant

Bij het naar huis rijden vanaf het vliegveld zagen we een aantal ooievaars. Deze vond het niet leuk om voor de foto te poseren en vloog weg. Zie foto onder.

Ooievaar in olle vlucht

De ooievaar liet mij zijn staart zien. Verbazend laag vliegend ging hij er vandoor. Dat die beesten niet bang zijn om met een vleugeltip de grond te raken.....

Meteokaartje met thermieksterkten

Het thermiekkaartje van 5 uur op 4 januari, de dag dat ik een 750 km driehoek vloog met 146 km/u. Wat helaas niet uit de verf komt, is dat om 5 uur in het zuiden uitgebreide afscherming ontstond, die de cumulus volledig onderdrukte en de stijgwaarden natuurlijk ook sterk reduceerden.