Meest recente postings landelijk zweefvliegersforum

OnderwerpenHitsAntwLaatste bericht
3745Jan Ritsma
20-02-2019 08:53
1650Jan Ritsma
15-02-2019 08:36
2570Jan Ritsma
07-02-2019 09:38
1690Jan Ritsma
07-02-2019 09:20
3160Jan Ritsma
28-01-2019 11:36

Uitslag Zweefvliegenonline fotowedstrijd

Nieuws

De Jury van de Zweefvliegenonline fotowedstrijd heeft de winnaars bekend gemaakt van de wedstrijd van het jaar 2011

De winnaars zijn:

Eerste prijs € 200,- gewonnen door:
Kees Hordijk, met een mooie sfeerfoto van echt Nederlands weer.

Tweede prijs € 70,- gewonnen door:
Jolanda Pronk, met een, tijdens de vlucht, gefotografeerde koppel Ganzen

Derde prijs € 30,- gewonnen door:
Jantine Postma, met een ietwat surrealistische foto van een met hoezen aangekleed zweefvliegtuig.

De winnaars krijgen persoonlijk bericht en worden bij deze van harte gefeliciteerd!

bekroonde foto van zweefvliegtuig in de mist
Bekroonde foto van koppel ganzen
Bekroonde foto van zweefvliegtuig in hoezen
12

3


Webmaster 01-11-2011

Doek valt voor Stichting Zweefvliegers Terlet (SZT)

Nieuws

Na aanvankelijk op aanraden van de heren Damkot (Rabobank) en van Galen (partner Nauta Dutilh N.V) de voorgenomen aanvraag van faillissement niet ten uitvoer te hebben gebracht, maar in plaats daarvan surseance van betaling te hebben aangevraagd, is op maandag 25 juli uiteindelijk deze surseance toch omgezet in faillissement. Zowel de SZT als de pas opgerichte VBSV die tot het laatst, zelfs via een kortgeding, zich inspanden de catastrophe te voorkomen, onthouden zich van commentaar. Ook aan de eigen leden zijn geen mededelingen gedaan en de websites van beide instellingen worden resp. sinds 20 juni en 20 juli niet meer bijgehouden. Waarnemers stellen dat de vertraging bij de aanvraag van faillissement een zinloze actie was en veel extra geld heeft gekost aan de toch al feitelijk failliete stichting. Tevens wordt onderzocht in hoeverre het bestuur van de SZT zich schuldig heeft gemaakt aan mogelijke fraude met subsidie. Voor meer informatie aangaande deze onderwerpen, zie het forum van zweefvliegenonline.

Webmaster 30-07-2011

Weer kortgeding tegen Terlet

Nieuws

De Stichting zweefvliegers Terlet (SZT) heeft wederom een kortgeding aangespannen tegen de beheersstichting van Terlet (SNZT) De SZT die de SNZT enkele tonnen achterstallige huur moet betalen en een beslaglegging van de Rabobank te verduren heeft, heeft surseance van betaling aangevraagd. Zij probeert koorstachtig een regeling te treffen die gehele of gedeeltelijke kwijtschelding behelst. Om dit te bereiken eiste de SZT maandag voor de kantonrechter dat een gedeelte van het bestuur van de SNZT moet worden vervangen door bestuurders van de SZT. De rechter vergeleek de eis van de SZT met het toelaten van een wolf in schaapskleren binnen het kippenhok. De uitspraak wordt morgen, 22 juli, rond twaalf uur verwacht. Zie voor nadere bijzonderheden forum zweefvliegenonline

Webmaster 21-07-2011

SZT verliest kortgeding

Nieuws

De Stichting zweefvliegers Terlet gesteund door de pas opgerichte Vereniging Belang SZT Vliegers (VBSV) heeft het door hen aangespannen kortgeding tegen de verhuurder van het zweefvliegterrein (SNZT) \verloren. De SNZT behoeft geen SZT-bestuurders in zijn eigen bestuur op te nemen. De SZT is veroordeeld in alle kosten van het voornoemde geding. Zie ook forum zweefvliegenonline.

Webmaster 29-7-2011

Winnaars Nationale kampioenschappen 2011

Nieuws

Van links naar rechts: Steven Raimond (combiklasse), Ronald (Termaat open klasse) en Patrick van Breemen-Schneider (clubklasse). Meer foto's van de Nationale vindt U hier.
Winnaars NK 2011

Webmaster 28-05-2011

Zweefvliegenonline start eigen Zweefvliegen startpagina

Nieuws

Zweefvliegenonline heeft sinds enkele dagen zijn eigen online startpagina. Hier vindt U alles op een rijtje, zorgvuldig voor U geinventariseerd. Honderden actuele links overzichtelijk bij elkaar en gerangschikt in rubrieken. Zoeken is nu overbodig. Wilt U iets weten over zweefvliegen? Hier vind U het!
Zie: zweefvliegen online startpagina

Webmaster 18-07-2011

Verslag recordvliegen in ZuidAfrika

Nieuws

Jan Ritsma Schrijft voor zweefvliegen online een verslag van zijn belevenissen tijdens de recordvliegerij in Zuid Afrika

Webmaster 25-11-2011