pauw voor de hoteldeur

Het hotel dat D-reizen ons had aangeboden lag even buiten Johannesburg. Het bestond uit een groot aantal huisjes die als het ware in een grote tuin stonden. Behalve de springbokken liepen er pauwen, struisvogels en parelhoenders vrij rond.

struisvogels voor de hoteldeur

En hier dan nog een foto van de struisvogels die rond het hotel liepen.

Een aarden wal in plaats van een open hek

Een onaangename verrassing. De poort die we altijd gebruikten is definitief opgeheven. Dat betekent iedere dag een paar kilometer extra rijden.

Een closeup van het bord bij de gesloten ingang

Een close-up van de tekst bij de gesloten poort.

Aap op sokkel midden op de weg

Op het kruispunt van twee dirtroads op de oprijlaan naar het vliegveld is een kunstwerk neergestreken. Op deze wegen wordt vaak 100 kmh of meer gereden. Vooral savonds is dit ornamentje nauwelijks te zien, dus we zijn benieuwd hoelang het deze positie behoud.

de fonkelnieuwe poort van het vliegveld

De nieuwe poort. Ook de bosjes zijn gesloopt waardoor het embleem op de hangaar ook weer te zien is.

prieeltje met rieten dak

Er werd sinds het laatste seizoen een mooi nieuw prieelte gebouwd, met haard en een grill mogelijkheid.

Afdak van canvas vor buiten geparkeerde zweefvliegtuigen

De schuilplaats voor buiten geparkeerde zweefvliegtuigen was enkele jaren geleden door een zandstorm van zijn dak ontdaan. Ook dit is nu eindelijk weer in orde gemaakt. Het heeft wel iets van het profiel van een vleugel, we hopen dat het niet de zelfde aerodynamische eigenschappen heeft....

de drie geldemde regels op het prikbord in de briefingroom

De nieuwe chef vond de oude regels wat te uitgebreid. Uren lang wachten bij de baan en niet over het vliegveld mogen vliegen zijn bijvoorbeeld verleden tijd. Dit zijn de nieuwe regels. Misschien een idee voor een Nederlandse club die ook wat veel regels heeft?