Meest recente postings landelijk zweefvliegersforum

OnderwerpenHitsAntwLaatste bericht
6078Jan Ritsma
21-05-2019 16:50
3812Jan Ritsma
21-05-2019 10:58
6856Jan de Hulster
19-05-2019 09:21
1610Jan Ritsma
18-05-2019 11:24
3511Jan Ritsma
14-05-2019 11:45

Verslag voorzitter KNVvL ten aanzien van bemiddeling SZT/SNZT

Nieuws

De voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart Geeft in een kort verslag weer hoe de stand van zaken is met betrekking tot het zweefvliegterrein Terlet en de SZT ( de stichting die de huur van dit terrein al jaren niet betaalt). De achtergronden en gebeurtenissen aangaande dit conflict kunt U vinden op deze website en in het bijzonder op het forum dat aan deze website verbonden is.

Webmaster 22-07-2010

Raadslid Surink (Epe) dient klacht in wegens smaad

Nieuws

Frank Surink, raadslid voor de gemeente Epe en ex-bestuurslid van de SZT (stichting zweefvliegers Terlet) heeft een klacht ingediend tegen een zweefvliegster die onderzoek doet naar het functioneren van het betreffende raadslid. Met name het accepteren van flinke sommen geld van het saunabedrijf "DE Veluwse Bron" heeft de aandacht. Hoewel het openbaar ministerie de aangifte niet heeft geaccepteerd en het raadslid heeft doorverwezen naar de plaatselijke politie te Epe, heeft het raadslid kopiŽn verstuurd naar de besturen van verschillende zweefvliegclubs waarin hij verzoekt om royement en of "passende maatregelen" tegen de betreffende zweefvliegster en andere personen die in zijn ogen de vliegsport schade toe zouden brengen.

Zie:
Dagblad de Stentor
Forum zweefvliegenonline.nl

Webmaster 15-10-2010

Twentse Tweedaagse

Nieuws

Een geslaagde wedstrijd met redelijk weer.
Voor details zie verslag Twente

Webmaster

Klix een leuke maar natte wedstrijd

Nieuws

De wedstrijd in Klix is weer ten einde. Een kort verslagje met enkele leuke foto's vindt U hier op zweefvliegen online

Webmaster

Nieuw Nederlands dames record voor Jolanda Pronk

Nieuws

Op 25-06-2010 vloog Jolanda Pronk een nieuw Nederlands record in de categorie "Dames", dat heden in de recordlijst is opgenomen. De bijzonderheden kunt U vinden in de recordlijst waarvan de link staat in het venster linksboven op deze website

Webmaster 25-06-2010

Stichting zweefvliegers Terlet (SZT) verliest kortgeding

Nieuws

Drieentwintig februari 2010 was de uitspraak in een kortgeding dat was aangespannen door een zweefvlieger tegen de Stichting Zweefvliegers Terlet. Voornoemde stichting weigerde hem, in tegenstelling tot andere zweefvliegers, startfaciliteiten te verlenen op het Nederlandse zweefvliegcentrum. De rechter legde de SZT een dwangsom op van 500 Euro per weigering tot een maximum bedrag van 25000,- Euro. Zie ook forum zweefvliegenonline

Webmaster 26-02-2010

Nederlands zweefvliegcentrum in opspraak wegens discriminatie

Nieuws

Naar de mening van de Brittisch Glider Association (BGA) worden Nederlandse zweefvliegers op het zweefvliegterrein "Terlet" bij Arnhem op onfatsoenlijke wijze gediscrimineerd. Volledig gebrevetteerde en (wettelijk) lichamelijk en geestelijk geschikt bevonden piloten moeten als ze de leeftijd van 60 jaar zijn gepasseerd voordat zij op Terlet mogen starten eerst een "leeftijdstraining" ondergaan bij de aan het centrum verbonden noodlijdende vliegschool. De BGA spreekt van "inappropriate and illegal" (onfatsoenlijk en illegaal) als zij dat in Engeland zo zouden doen. De BGA benadrukt dat het woord illegaal niet berust op een mening maar op een feit onder de Engelse wetgeving Zie in deze ook het forum van zweefvliegen online.

Webmaster 16-03-2010