RADARSCHERM ZWEEFVLIEGENONLINE ZWEEFVLIEGERSFORUM STARTPAGINALaatste nieuws van de Glidertracking site

Wedstrijdopdrachten 27 juli 2012

Vanaf heden kunnen wedstrijdopdrachten door de gebruiker met een muisklik worden weergegeven in de kaart. Het is mogelijk om meerdere opdrachten of iedere opdracht afzonderlijk zichtbaar te maken.


Nieuws 22 oktober 2012

Aan de radar pagina is niet veel te zien, maar achter de schermen des te meer! Er is aan het HELP menu van de radarkaart een nieuwe link toegevoegd die verwijst naar ons aanmeldingsformulier. Met dit nieuwe, interactieve formulier kunnen mensen met een ADS-B zweefvliegtuig dat zelf opgeven. Dat brengt ons op het tweede nieuwtje en dat is dat er sinds kort een database (van het type dat Google ook gebruikt) is toegevoegd aan de radarpagina van zweefvliegen online. De gevolgen zijn enorm en de mogelijkheden bijna onbeperkt. Immers, niet alleen de eigenaren van vliegtuigen kunnen de database uitbreiden, maar ook de ADS-B ontvangers van zweefvliegenonline zelf. Voor ieder vliegtuig worden nu alle data onthouden zodat het mogelijk wordt om je eigen vlucht, zoals die door de ontvangers is opgeslagen, later te downloaden. Ook kan live tijdens de vlucht de afgelegde track in beeld worden gebracht.

Een derde, en tevens de belangrijkste mogelijkheid hopen we nog te implementeren voor het komende wedstrijdseizoen. Welke dat is blijft nog even geheim. Deze mogelijkheid zal een grote positieve impact hebben op het volgen van zweefvliegwedstrijden.


Meerdere ontvangers

Onder de motorkap is veel veranderd. Op dit moment is het mogelijk om theoretisch een onbeperkt aantal ontvangers aan te sluiten op de ontvangst kant van de zweefvliegenonline radarpagina. Alles wordt aan de serverkant netjes gesorteerd, bewerkt en opgeslagen, door een volledig nieuw geschreven programma.


Het aanmeldformulier

Het hier boven reeds kort vermelde aanmeldformulier kan ook worden gebruikt voor het snel doorzoeken van de database. Als bijvoorbeeld alleen de letters "PH" worden ingevoerd in het zoekveld, dan worden alle bekende Nederlands geregistreerde vliegtuigen netjes in een tabel weergegeven. De letters "DK" doen het zelfde voor alle geregistreerde Duitse motorzwevers. Het is dus erg makkelijk geworden om vast te stellen welke vliegtuigen al in de database aanwezig zijn.


Het verlanglijstje

Op het verlanglijstje staan nog de volgende onderwerpen:

1) Het scheiden naar keuze van de verschillende klassen.
dat houdt in dat iedereen zelf kan bepalen welke klasse(n) op de radarkaart worden weergegeven.
2)Eigen server.
Daar wordt naarstig naar gezocht.
3)Alles wat door de gebruikers / zweefvliegers wordt aangedragen.


Nieuws 22 maart 2013

Er is voor wedstrijdleiders een nieuwe pagina toegevoegd met uitgebreide mogelijkheden om tasks te uploaden en daarbij is tegelijkertijd de mogelijkheid geintroduceerd voor het weergeven van startlijnen in de radarkaart. Enkele technische verbeteringen aan de hardware hebben het ontvangstbereik, dat toch al niet slecht was, vergroot.


Nieuws 11 april 2013

De "geheime" uitbreiding van de glidertracking site betreft een live scoring pagina die tijdens het vliegen nauwkeurig de actuele stand bijhoudt. Het volgen van zweefvliegwedstrijden was saai omdat je niet kon zien wie er voor lag. Dat gaat veranderen! Echter, op dit moment moet er een keuze gemaakt worden uit de grote hoeveelheid wensen die we voor zweefvliegradar koesteren. Voor een live scoring site zijn er tijdens de Nationale Kampioenschappen op dit moment gewoon te weinig deelnemers die de moeite genomen hebben om de GPS gegevens aan de transponder te koppelen. Daarom is de prioriteit verlegd naar het produceren van IGC files die ook al tijdens de vlucht kunnen worden gedownload. Met ingang van vandaag is deze mogelijkheid geimplementeerd. Tijdens wedstrijden kan dan door het downloaden van IGC files de voortgang van de wedstrijd in SeeYou worden bewonderd, maar ook als er geen wedstrijden zijn dan hebben mensen daar iets aan. Daarom is aan deze feature voorrang gegeven.


Diverse wijzigingen 3 november 2015

Vanaf heden zijn de volgende wijzigingen aangebracht: De vliegtuigsymbolen waren stippen van de kleur van de klasse van het betreffende zweefvliegtuig. De kleuren zijn gelijk gebleven maar de symbolen zijn veranderd in vliegtuigjes. Onder het menu "extra" kan nog gekozen worden voor de oude of de nieuwe weergave. Onder het zelfde menu "extra" bevindt zich nu ook een keuze knop, die het zweefvliegfilter in en uitschakelt. Standaard worden alleen de zweefvliegtuigen weergegeven die in de database van zweefvliegenonline.nl voorkomen. Als het filter is uitgeschakeld worden alle vliegtuigen die de ontvangststations doorgeven getoond. Dat zijn normaal alle vliegtuigen met ADS-B die onder de 3000 meter vliegen.

Grote wijziging 10 juni 2019

De laatste maanden is er veel aangepast. Door een actie van Google, dat plotseling veel geld voor het gebruik van zijn kaarten verlangde. Ook moest php, de taal waarin een belangrijk deel van de website is geschreven, wegens een update aangepast worden. De website draait nu op php versie 7 en maakt geen gebruik meer van google-kaarten, maar van open street maps. Het downloaden van ADS-B gerelateerde vluchten werd uitgebreid naar ADS-B EN OGN gegevens. Door de zeer grote hoeveelheid dataopslag die dat met zich meebrengt, worden deze gegevens nog slechts één a twee dagen bewaard en daarna volledig gewist. Ten behoeve van het volgen van wedstrijden, is er een nieuwe pagina toegevoegd die voor iedere klasse en vliegtuig bijhoudt wanneer een deelnemer de laatste geldige startlijnoverschrijding beging. Dit zal in de toekomst worden uitgebreid met de tot op dat moment gevlogen snelheid, afstand en track.


Radar weergave zweefvliegtuigen op Terlet