Afgebroken elektriciteitspaal

Deze foto is twee dagen oud. Bij aankomst in Gariepdam vroeg ik me af of de elektriciteitspaal die vorig jaar tijdens ons verblijf afbrak, al vernieuwd was. Maar,..... dit is Afrika. Zolang de stroom niet uitvalt moet je je niet druk maken.

Bewaker bij bank terwijl geldauto voorraad brengt

Wat we al eerder in Colesburg meemaakten, gebeurde nu in Gariepdam. De geldauto wordt bewaakt door een gewapende figuur die er uit ziet alsof hij zijn arbeid serieus neemt. Op mijn vraag of het schiettuig de schoten één voor één loste of achter elkaar, keek hij een beetje verward. Dan de vraag maar anders gesteld: Pang!...,Pang!...Pang! or rrrrrrrrrrrrt? Zijn gezicht klaarde op. Het antwoord was: "rrrrrrrrrrrrrrt".

Een foto van een keuken zo groot als een gymlokaal

Sommige mensen hebben minder ruimte in de woonkamer, maar dit is slechts de keuken. Achter de rug van de fotograaf bevindt zich nog een aanrecht.

Ambachtslieden repaeren het slot van een ingeramde deur

Twee heren van de Ed en Willem Bever firma repareren de door hen aangebrachte schade tijdens het inrammen van de achterdeur. Het ziet er naar uit dat we nu de aanloop probleempjes achter de rug hebben. Bijna alles werkt!

Onze woonkamer

De woonkamer lijkt niet alleen groot op de foto, maar is het ook echt. Zes meter breed en tien meter lang zijn binnenmaten waar we voldoende aan hebben