Meest recente postings landelijk zweefvliegersforum

OnderwerpenHitsAntwLaatste bericht
2660Jan Ritsma
19-01-2024 16:52
60936Jan de Hulster
13-01-2024 12:47
49054Francesco
31-12-2023 18:25
37071Webmaster
12-10-2023 23:34
62456Jan de Hulster
04-03-2023 03:30

Er worden weer zweefvliegrecords gevlogen vanaf Gariepdam (SA)

Nieuws Logo Gariepdam Aviation Vanaf het ZuidAfrikaanse vliegveld van Gariepdam (voorheen Hendrik Verwoerd dam) worden dit seizoen van 2016/2017 weer pogingen ondernomen om Nederlandse zweefvliegrecords te verbeteren. Verslagen hiervan zijn heet van de naald net als voorgaande jaren te vinden op zweefvliegenonline, in de recordverslagen. Naar verwachting zal er tot begin februari door Nederlanders in ZuidAfrika gevlogen worden.

Webmaster 10-01-2017 07:51

KNVvL onderzoekt legitimiteit toekenning zweefvliegrecords aan directeur

Nieuws KNVvL logo Het afdelingsbestuur zweefvliegen van de KNVvL laat weten dat het hoofdbestuur van de KNVvL een onafhankelijke commissie zal benoemen die moet onderzoeken of de zweefvliegrecords van de huidige KNVvL-directeur Ronald Termaat, voldeden aan de daartoe gestelde eisen. Bij de uit 2004 stammende records trad Termaat zijn vader op als getuige (sportcommissaris) en daarna tevens als NAC, (National Air sport Controller) die de sportcommissaris moet controleren en de records uiteindelijk toekent.

Deze zaak kwam kort geleden weer in de belangstelling, door meningsverschillen over recentelijk gevlogen zweefvliegrecords en de uit het toekennen van het record van 2004 mogelijk voortvloeiende precedenten. Het KNVvL afdelingsbestuur zweefvliegen weigerde te antwoorden op vragen over de samenstelling van de onderzoekscommissie en de datum waarop de commissie verslag uit zal brengen

Webmaster 17-11-2016 11:36

KNVvL verzoekt FAI om 13 jaar oude brevetvlucht van KNVvL-directeur, Ronald Termaat, alsnog te erkennen.

Nieuws pasfoto Ronald Termaat In 2003 werd door de huidige directeur van de KNVvL voor het eerst in de geschiedenis een vlucht van 1000 km met een zweefvliegtuig van uit Nederland voltooid. De bijbehorende, internationale 1000 km oorkonde, die door de FAI uitgereikt wordt, viel hem niet ten deel, doordat de uitvoering van de vlucht niet aan de daarvoor gestelde regels voldeed. Hoewel de vlucht daardoor ook niet aan de Nederlandse regels voldeed, werd deze door Ronalds vader (belast met het controleren en de uitreiking van Nederlandse records) officieel als Nederlands record erkend.

Nu, 13 jaar later zijn de regels veranderd en heeft de KNVvL (Bas Seijffert) op eigen initiatief geÔnformeerd of wellicht de vlucht opnieuw aangemeld zou kunnen worden voor internationale erkenning door de FAI. De FAI ontkende dit echter en liet weten dat voor een officiŽle erkenning vluchten moeten voldoen aan de regels die gelden op het moment dat de vlucht wordt gevlogen.

De KNVvL verzocht om in dit bericht te benadrukken dat bij de FAI slechts is gevraagd om de kans te beoordelen die een officiŽle aanvraag zou maken. Na het antwoord van de FAI is de officiŽle aanvraag niet ingediend. Tevens wijst de KNVvL op het feit dat de heer Termaat van dit contact met de FAI zelf niet op de hoogte was.

Webmaster 05-11-2016 14:02

Dramatisch slechte resultaten Nederland bij wereldkampioenschappen in Litouen.

Nieuws Logo WK 2016 Op dertien augustus 2016 eindigden de wereldkampioenschappen zweefvliegen in Litouen. Er werd gestreden in de standaardklasse, de clubklasse en de 20 meter klasse. Voor Nederland deden in iedere klasse 2 vliegers mee. In de belangrijkste (standaard) klasse bereikte de beste Nederlander de 20e plaats. In de beide andere klassen haalde geen enkele Nederlander de eerste tien.

Een waarnemer stelt dat dit resultaat waarschijnlijk mede te wijten is aan de fraude die bij de KNVvL gepleegd wordt in het wedstrijd en selectie systeem. Hierdoor stopten verschillende Nederlandse zweefvliegers met het wedstrijdvliegen.

Webmaster 14-08-2016 10:34

Zomerwedstrijden van af 16 juli tot en met 23 juli 2016

Nieuws Logo Zomerwedstrijden Vandaag 17 juli is de eerste wedstrijddag van de Zomerwedstrijden die tot en met 23 juli zullen duren. De wedstrijd wordt gehouden op het Maldens vlak, even ten zuiden van Nijmegen. De wedstrijd kan weer volledig gevolgd worden op de glidertracking-site van zweefvliegenonline. U vindt daar de deelnemerslijst, webcameras, opdrachten en uitslagen en natuurlijk onze live radar die de verrichtingen van de deelnemers real time bij U op het beeldscherm brengt.

Webmaster 17-7-2016 11:02
t

Administratieve chaos bij Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) commissie sportzaken

Nieuws Logo KNVvL Sommige zweefvliegers wachten al jaren op uitreiking van hun sportbrevet. De administratieve chaos bij de KNVvL commissie sportzaken blijkt echter zo groot te zijn, dat het Afdlingsbestuur Zweefvliegen zich genoodzaakt ziet om aanvragers te verzoeken een herinnering te sturen omdat het niet mogelijk blijkt om alle aanvragen in de administratie terug te vinden. Een vertegenwoordigster van het afdelingsbestuur schrijft op de website van de commissie sportzaken hierover:

Hoewel we vorig najaar een groot aantal liggende brevetaanvragen hebben kunnen afhandelen, blijkt de achterstand nog niet helemaal weggewerkt en dat is zeer vervelend voor degenen die het betreft. De nu recent ontdekte aanvragen zijn in een aantal gevallen al een paar jaar oud. De huidige administratie is niet erg overzichtelijk; ook daar is nog wat te ordenen.

Om alles in beeld te krijgen verzoeken we de aanvragers die nog geen resultaat van hun aanvraag hebben mogen ontvangen, een mail te sturen naar de commissie, csz@zweefportaal.nl, met de boodschap dat u nog een aanvraag heeft lopen en om welke prestatie het gaat. Zoals bijvoorbeeld 300 km, 1000 m hoogtewinst; 5 uurs, etc. EN heel belangrijk: de datum van de aanvraag!!. Bas weet dan waar hij moet zoeken.


Ook bij de toekenning van zweefvliegrecords gaat veel mis. Zo klagen mensen over willekeur en onduidelijke of ontbrekende regelgeving. Vragen over de geldende regels worden zowel door het afdelings, als het KNVvL hoofdbestuur genegeerd Het afdelingsbestuur is inmiddels overgegaan tot reorganisatie van de afdeling sportzaken en vervanging van diverse medewerkers.

Webmaster 5-7-2016 08:02

Euroglide te volgen op zweefvliegradar de glidertracking site van zweefvliegenonline

Nieuws Logo Euroglide 2016 Op verzoek van de wedstrijdleiding van de Euroglide, heeft zweefvliegenonline een aparte pagina aangemaakt voor het volgen van deze unieke zweefvliegwedstrijd op zweefvliegradar Dit twee jaarlijks evenement zal gehouden worden van 20 juni t/m 2 juli 2016. De trackingsite is echter nu reeds on line en de opdrachten voor de verschillende klassen zijn via het menu aan en uit te zetten..

Webmaster 5-7-2016 10:02