sfeer banner kerst met kaarsen
Winkelverkoper laadt accu met hoog voltage en stroom

De accu van mijn PDA had het begeven. Hij laadde niet meer. Nu stamt deze PDA uit de negentiger jaren van de vorige eeuw. Veel kans om in Colesberg een nieuwe te vinden is er natuurlijk niet. De winkelbediende had een remedie. Even 5 volt erop en de 3,7 V accu schrok daar zo van dat hij promt weer laadde. Hij doet het alweer een week zonder probleem!

Toonbank bedolven onder de telefoonaccu's

Voor het geval dat de PDA accu er binnenkort definitief mee op zou houden, leek het me een goed idee een reserve aan te schaffen. Een accu uit 1998? Momentje! De winkelier verdween naar achteren en kwam terug met een vuilniszak waarvan hij de inhoud op de toonbank uitstortte. Na een half uurje zoeken moesten we constateren dat de goede er helaas toch niet tussen zat..

Servise JS1 naast de Ventus JR

We hebben een buurman. het YU kenteken moest ik even opzoeken op internet. Het blijkt een Servische registratie te zijn.

Brigitte was de Ventus JR

Het wassen van het vliegtuig is de vaste taak van Brigitte. Op de achtergrond de hond van opa die zich te goed doet aan het waswater. Hij heeft waarschijnlijk besloten met ons mee te gaan naar Europa. Zodra ik met het vliegtuig geland ben, komt hij aangerend en blijft bij ons totdat we van het vliegveld wegrijden.