Meteo kaart thermiek

Uitgebreide gebieden van zeer goed stijgen. Het kaartje hieronder is voor de zelfde periode, maar na 8 uur uitgegeven. De euforie wordt daar al aardig getemperd. Mijn ervaring van de vorige dag liet me besluiten om een korte vlucht te plannen

Thermiekkaart, uitgegeven na 8 uur smorgens

De goed weer grens blijkt al aardig naar het noorden te zijn opgeschoven. Alleen Kuruman en Douglas liggen zo te zien nog erg goed. De OLC leert echter dat ook dat tegen viel. Morgen is alles donkerbruin in de voorspelling. Superweer dus.....

Kaartje spot verwachting Gariep NE

Spot verwachting voor het gebied ten Noord Oosten van Gariepdam. Precies het gebied waar ik de 100 km retour plande. Let op de verwachting wat de bewolking aangaat. De meteo geeft alles blauw, net als de laatste dagen. Toch ontstaan er in dat gebied telkens mooie wolken.

Justin bekijkt de situatie op het veld vanuit de schaduw

Justin bekijkt de situatie vanuit de schaduw. Het is al dagen erg warm en op het terras worden temperaturen tussen de 40 en 45 graden gemeten.

Ongeidentificeerd dier

Onder weg naar een lodge voor het avondeten werden we verrast door een UWO (Unidentified Walking Object). Geen flauw idee wat voor merk en type dit is. De snelheid die het ontwikelt is zoals bij de meeste dieren hier erg hoog. Ze wachten je op aan de kant van de weg en steken dan 2 meter voor de auto over. Gelukkig hebben we er nog niet één geraakt.