Onafhankelijke afdeling zweefvliegen

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jan Ritsma
Berichten: 2517
Lid geworden op: 23 sep 2009, 20:20

Onafhankelijke afdeling zweefvliegen

Bericht door Jan Ritsma » 03 mar 2015, 20:08

Betr.: Extra algemene ledenvergadering 3 maart 2015.

Geachte Leden,

De KNVvL is in beweging en de organisatie wordt opnieuw ingericht. Samen met de andere afdelingen en het hoofdbestuur zijn we bezig om de KNVvL-organisatie te moderniseren en klaar te maken voor de toekomst.

Dit betekend dat er de komende periode veel op ons af komt. Het opnieuw inrichten van de organisatie gaat ongeveer heel het komende jaar in beslag leggen. Als afdelingsbestuur vinden we het belangrijk om u te betrekken in deze veranderingen, die uiteraard ook voor de afdeling zweefvliegen gelden. Wij streven ernaar om de belangen van alle zweefvliegers zoveel mogelijk te behartigen, echter lukt dit het in de huidige organisatie niet om dit ten volle _ doen.

Wij willen u tijdens de ledenvergadering graag meenemen in deze veranderingen en samen met jullie, de leden die ons hebben gekozen, het voortouw nemen in het optimaliseren van de organisatie. Historisch en ook een stuk recenter zijn er verschillende zaken aan te halen waaruit blijkt dat de organisatie, om alle belangen maximaal te kunnen behartigen op zweefvlieggebied, niet past bij onze wensen.

Als afdelingsbestuur hebben we het uitgangspunt dat we graag met de KNVvL mee willen veranderen, echter met het volgende motto.

"onafhankelijk als afdeling en samen als dit iets toevoegt!"

Het veranderen van de KNVvL-organisatie is een intensief proces waar veel energie, kennis en tijd in moet worden gestoken. Uiteraard is het niet de bedoeling dat er voor niets door velen werk wordt verzet op dit gebied. Om deze reden willen we het proces in stukjes verdelen.

De doelstelling van deze algemene ledenvergadering is om samen met u de organisatie die we op dit moment voor ogen hebben door te nemen. Om alle zweefvliegbelangen te kunnen behartigen is het onze visie om de positie van de afdeling zweefvliegen aan te passen naar een volledig onafhankelijke organisatie, die is aangesloten bij de KNVvL.

Wij hopen u op 3 maart aanstaande in grote getale te mogen verwelkomen.

Hoogachtend,

Het afdelingsbestuur.
De taalfouten doen het ergste vrezen :)

Hoe je ergens bij aangesloten kan zijn en toch volledig onafhankelijk is curieus. Als we door alle rookgordijnen heen kijken, dan wil de afdeling zweefvliegen van de KNVvL, zelfstandig verder. Kortom, de KNVvL wordt opgesplitst. Daar wordt althans over vergaderd.

We wachten maar op de beslissingen van de ALV :wait:

Jan de Hulster
Berichten: 589
Lid geworden op: 28 okt 2009, 13:19

Re: Onafhankelijke afdeling zweefvliegen

Bericht door Jan de Hulster » 11 mar 2015, 11:15

In de vergadering werd besloten toch te onderzoeken naar een mogelijkheid om de afdeling als zelfstandige rechtspersoon te laten functioneren.
Het ABZ gaat een notitie schrijven.
Samenvattend kun je stellen dat de oorzaak van dit alles is: meerdere voorgaande ABZ besturen zijn vastgelopen in hun bestuurlijke relatie met de KNVvL.
Overigens bleek in deze vergadering dat er minimaal 1 afdeling binnen de KNVvL al een zelfstandige rechtspersoon is.
Een lastig probleem is/lijkt dat de overheid het liefst alleen zaken doet met de KNVvL als geheel.

Kilo Hotel
Berichten: 228
Lid geworden op: 05 nov 2009, 22:04

Re: Onafhankelijke afdeling zweefvliegen

Bericht door Kilo Hotel » 12 mar 2015, 11:48

Jan de Hulster schreef:In de vergadering werd besloten toch te onderzoeken naar een mogelijkheid om de afdeling als zelfstandige rechtspersoon te laten functioneren.
Een lastig probleem is/lijkt dat de overheid het liefst alleen zaken doet met de KNVvL als geheel.
Ik ben ervan overtuigd dat de commissie die met een stuk hierover komt met hetzelfde verhaal komt. Waren/zijn er in de motorvliegerij niet de afd. Motorvliegen van de KNVvL en de AOPA? Die overleggen tegenwoordig (met behoud van eigen identiteit) ook steeds meer samen met "de overheid" en zo hoort het ook. Of zoals een oud tegeltje vermeldt:

Afbeelding

KH

vanzomeren
Berichten: 260
Lid geworden op: 03 nov 2009, 20:54

Re: Onafhankelijke afdeling zweefvliegen

Bericht door vanzomeren » 10 okt 2018, 07:56

Misschien heb ik wat gemist, maar is hier ooit nog iets over gepubliceerd of is er ooit een definitieve beslissing genomen?

Plaats reactie