Door KNVvL gefaciliteerde glidertracking site ter ziele

Gebruikersavatar
Jan Ritsma
Berichten: 2555
Lid geworden op: 23 sep 2009, 20:20

Door KNVvL gefaciliteerde glidertracking site ter ziele

Bericht door Jan Ritsma » 01 apr 2016, 11:36

De glidertrackingsite van die door de KNVvL werd ondersteund is ter ziele. Op de website vinden we nog de volgende mededeling:
Nieuwe visie!

10 maart 2016

Met ingang van vliegseizoen 2016 zal de trackingpagina van GliderTracking niet meer in de lucht zijn. We waren in 2008/2009 de eersten die experimenteerden met de toepassing van ADS-B tracking in zweefvliegtuigen. De reden om nu offline te gaan, is omdat we ons willen gaan richten op een nieuwe visie en daarnaast omdat onze huidige site niet meer de beste gebruikerservaring bood t.o.v. andere nieuwe live-tracking websites en apps.

Onze eerste doelstelling, het zweefvliegen toegankelijker en inzichtelijker maken voor een groot publiek, is geslaagd. Ons initiatief heeft als katalysator gewerkt in o.a. het aansluiten van ADS-B en het gebruik van andere trackingtechnieken. Met veel plezier hebben we de afgelopen jaren hierover voorlichting gegeven en technische hulp geboden. Vele Nederlandse wedstrijden zijn tot inzicht gekomen dat het bieden van live-tracking cruciaal is. Ook hierin hebben wij de afgelopen jaren met groot genoegen onze hulp geboden.

Er zijn inmiddels tal van websites die live-tracking goed kunnen faciliteren, steeds beter dan ons proof-of-concept dit deed! Het online houden van onze live tracking pagina vergt veel energie waardoor we in de beperkte tijd die we aan GliderTracking kunnen besteden, niet genoeg toekomen aan nieuwe ontwikkelingen. Daarom besluiten we om ons te gaan richten op een nieuwe doelstelling:

“Verschillende trackingtechnieken combineren tot één platform waarbij de data gestructureerd beschikbaar wordt gesteld voor ontwikkelaars.”

De invulling van deze doelstelling staat volledig open voor ideeën uit de zweefvliegcommunity. Hiervoor willen wij op vrijdag 15 april een kennisavond organiseren in de Thermiekbel op Terlet. Het idee: beginnen met avondeten, vervolgens kunnen we door met een brainstormsessie over hoe we het niveau van live tracking naar een hoger niveau kunnen tillen.

Heb je interesse om op deze avond (15 april) aanwezig te zijn? Meld je dan hier aan!
Jammer. Van de grootse plannen om de site up to date te houden en verder uit te bouwen tot een betaald project is mislukt.
De laatste twee jaar werd er aan de site nog nauwelijks iets gedaan en werden zelfs stiekum de ontvaners van zweefvliegenonline gebruikt.

Jammer dat de trackingsites eerder tegengewerkt worden dan geholpen. Er schijnen nog altijd mensen te zijn die denken dat een ADS-B weergave tijdens een wedstrijd de tegenstander van dienst kan zijn, en schakelen hun signaal uit.
Dat het in de lucht houden van een live trackingsite zouveel energie vergt is natuurlijk niet zo. Zweefvliegenonline heeft drie ontvangers die op afstand worden bediend en waar jarenlang niet naar omgekeken behoeft te worden. Een vierde ontvanger in Glizen die is opgezet en onderhouden wordt door Frank Schellenberg zorgt voor de dekking van noord Belgie, brabant en zeeland :tup:
We hebben nog steeds plannen bij zweefvliegenonline. Intergreren van FLARM gegevens is daar 1 van.

Plaats reactie