Uitbater Thermiekbel weer aan de kant gezet

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jan Ritsma
Berichten: 2535
Lid geworden op: 23 sep 2009, 20:20

Uitbater Thermiekbel weer aan de kant gezet

Bericht door Jan Ritsma » 20 okt 2018, 21:56

Louis Custers, secretaris van de SNZT, laat in een schrijven aan de gebruikers van Terlet weten dat de SNZT (stichting Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet) de samenwerking met Sander Terpstra, de uitbater van restaurant "de Termiekbel" per 1 november beeindigt. Hem wordt verweten dat zijn exploitatie niet rendabel is. Men zoekt een nieuwe uitbater. Na 1 november kan slechts in overleg met de SNZT van de Bel gebruik gemaakt worden.

Julio, de vorige uitbater, werd ook door de SNZT de laan uit gestuurd. De vraag werpt zich op of de uitbaters zo slecht waren of dat de SNZT de lat te hoog legt.

vanzomeren
Berichten: 260
Lid geworden op: 03 nov 2009, 20:54

Re: Uitbater Thermiekbel weer aan de kant gezet

Bericht door vanzomeren » 21 okt 2018, 11:26

De recencies waren niet allemaal even positief. Dat neemt niet weg dat ik er graag kwam. Niet bediend worden en eindeloze wachttijden bij het afrekenen was ik al vele jaren gewend en zag dat als normaal. Ik kan me voorstellen dat critische klanten daar moeite mee hebben. Met Sander heb ik echt te doen. Het moet niet makkelijk zijn om je droom te zien uiteenspatten. Julio was destijds ook erg upset, maar was na enkele maanden in Wolfheze blij dat hij een nieuwe, volgens hem veel betere, stek had. Ik hoop voor Sander dat hij dat over enkele maanden ook zo kan zien. In ieder geval veel succes gewenst Sander!

Gebruikersavatar
Jan Ritsma
Berichten: 2535
Lid geworden op: 23 sep 2009, 20:20

Re: Uitbater Thermiekbel weer aan de kant gezet

Bericht door Jan Ritsma » 26 okt 2018, 10:47

Geheimzinnigheid is troef!

reactie op faceboek:
De Thermiekbel voelt zich droevig.
16 uur ·
Er valt genoeg te zeggen over het onlangs genomen besluit. Maar dat doen we niet. Wat rest zijn de herinneringen aan onze fantastische tijd op Terlet. Omdat er weinig tijd is en we op korte termijn de sleutel moeten inleveren zitten we met een voorraad die op moet. Bij deze de uitnodiging om te helpen. Alles moet op voor 1 november.
Afbeelding
Het lijkt er op dat de SNZT per decreet regeert en er van overleg of openheid geen sprake is. Uit een aankondiging van de SNZT kan men opmaken dat voor hen een gunstige afvloeiingsregeling betreffende Sander, het belangrijkste is.. Lees: zo min mogelijk gaat kosten voor de SNZT. Uit Sanders reactie blijkt dat ook voor hem de beeindiging van zijn contract als een verrassing komt.

De individuele zweefvlieger, waar het feitelijk om gaat, krijgt geen informatie, laat staan inspraak. De SNZT beloofde publicatie van jaarverslagen, maar houdt deze belofte al jarenlang niet. Bedrog dus. Vergaderingen en besluitvorming zijn bij de SNZT geheim en afhankelijk van slechts enkele individuen, namelijk "het bestuur".

We zitten ook nog steeds op de"rectificatie" van de GAE te wachten, die zo potsierlijk en arrogant door de voorzitter van de SNZT aangekondigd werd :fp:

Jan de Hulster
Berichten: 591
Lid geworden op: 28 okt 2009, 13:19

Re: Uitbater Thermiekbel weer aan de kant gezet

Bericht door Jan de Hulster » 26 okt 2018, 11:41

De SNZT blijft een merkwaardige eind beheerder van Terlet.

Openheid en publieke verantwoording gewoon slecht.

En die "jaarverslagen" ? Ach die beloftes/ openheid van 2012/2013 die stelden niets voor van de SNZT.

Plaats reactie